Clubkampioenschappen 2015 : loting is een feit, we kunnen starten

jimmy-connors-quote

Beste Leden,

De loting is een feit en we kunnen van start gaan vanaf 22/8. De finales en prijsuitreiking gaan door op 19/9 met een gezellige Wok-avond. De gelote tabellen zijn ter beschikking en telkens op te volgen via http://www.tennisvlaanderen.be/tornooi-detail?tornooiId=22921 en op het flipboard in ‘t Sterreke.

De contactgegevens van de deelnemers zullen beschikbaar gesteld worde via mail en via website. Er worden steeds een aantal terreinen vrijgehouden voor het tornooi. Om niet-deelnemers de maximale kans te geven om tijdens deze periode te tennissen, worden geblokkeerde terreinen bij niet bezetting door het tornooi last-minute vrijgegeven voor reservaties buiten het kampioenschap Hieronder vind je nog eens het reglement van hoe een wedstrijd te plannen (ook via website raad te plegen). Vanaf 22/8 dag zullen er steeds een aantal terreinen vrijgehouden worden voor het clubkampioenschap. Wie echter zijn eerste wedstrijden in onderling overleg eerder wil spelen, kan dit natuurlijk doen.

Uiterste speeldatum en werkwijze :

  • 1/32 finales (= enkel in heren enkel) dienen ten laatste op 26 augustus afgewerkt te zijn
  • 1/16 finales ten laatste op 2 september
  • 1/8 finales ten laatste op 9 september
  • 1/4 finales ten laatste op 15 september
  • 1/2 finales ten laatste op 18 september
  • De 7 finales worden gespeeld op zaterdag 19 september

In de 1/32 finales tot en met de kwartfinales worden er 2 sets gespeeld; bij 6-6 beslist een tie-break over de set. Bij 1-1 setstand wordt een super tie-break (tot 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld om de winnaar van de wedstrijd aan te duiden. Vanaf halve finale: 2 winnende sets; bij 6-6 stand: tie-break. De bovenste speler in de tabel nodigt de tegenspeler uit. Bij twee mislukte afspraken verwittigt de speler de wedstrijdleiding, die in overleg met beide spelers een laatste afspraak vastlegt en indien nodig een beslissing neemt. Indien op de einddatum van de te spelen ronde helemaal geen initiatief genomen is, gaat de onderste speler in de tabel door naar de volgende ronde.

 

Reservatie terreinen

Er worden voldoende terreinen beschikbaar gehouden voor het spelen van de wedstrijden. De voor het clubkampioenschap geblokkeerde terreinen zijn te consulteren via het terreinreservatiesysteem van Tennis Vlaanderen. Spelers vragen per e-mail een terrein aan via wedstrijdleiding@tcsterrenbos.be, met vermelding spelers, reeks van het clubkampioenschap, datum, uur en terrein. De organisatie plaatst de aanvraag in het terreinreservatiesysteem van Tennis Vlaanderen.  Indien het aangevraagde uur niet meer vrij is, wordt de uitnodigende speler verwittigd die vervolgens een nieuwe aanvraag moet indienen. Op volgende tijdstippen kunnen wedstrijden aangevraagd worden op de gereserveerde terreinen:                   

– weekdagen: 18u, 19u30, 21u                   

– zaterdag & zondag: 10u, 12u, 14u, 16u, 18u, 19u30, 21u

Indien onderling beslist wordt om de wedstrijd op een ander tijdstip (bvb. vóór 18u op weekdagen) te spelen, wordt dit toch per mail doorgestuurd zodat de wedstrijdleiding weet dat de wedstrijd gepland is. De geplande wedstrijden dienen steeds stipt aangevangen te worden, met maximaal 10 minuten opwarming. De volgende wedstrijd kan echter pas van start gaan wanneer de voorgaande is afgewerkt, waardoor er vertragingen kunnen optreden. Graag begrip hiervoor.

Ingeven uitslagen :

 

De wedstrijduitslagen worden doorgegeven per e-mail naar wedstrijdleiding@tcsterrenbos.be. De uitslagen van de wedstrijden en de evolutie van de speeltabel kunnen steeds online geconsulteerd worden. Alle communicatie: e-mail naar wedstrijdleiding@tcsterrenbos.be.

 

PS1 : save the date 29/8 voor een “Bring Your Own BBQ”, info volgt.

PS2 : maand augustus elke dag lekkere maaltijden te verkrijgen in ‘t Sterreke behalve op maandag.

Tot op de club !